Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Χειροτονία μου εις διάκονον

Κάντε κλικ επάνω για να διαβάσετε καλύτερα:


Δημοσίευση ανάρτησης

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Όχι, δεν είναι καθόλου ακατανόητη η κίνησή σου.
Γιατί λες πως ήταν αιφνίδια;
Εμένα μου φάνηκε απολύτως φυσική.
Δεν ξέρω ποια είναι η "theologically correct" ευχή, αλλά εγώ σου εύχομαι να συνεχίσεις να παίρνεις αποφάσεις "εν αγάπη και ελευθερία".
(Δεν γράφεις τί ώρα θα γίνει η χειροτονία, για μας τους ασεβείς που δεν ξέρουν τα ωράρια των εκτός του Όρους ακολουθιών...) - Θανάσης Χατζηλάκος

Οικογένεια Γ+Κ Βασιλείου είπε...

Θανάση, χαίρομαι που τη βρίσκεις φυσική την κίνησή μου. Κι εγώ το ίδιο την βρίσκω. Όπως βλέπεις από το παραπάνω μήνυμα της φίλης Ξένιας αλλά και άλλων με τους οποίους μιλώ, δεν είναι για όλους, όμως. (Στο facebook βρίσκεται το "παραπάνω"!)

Η χειροτονία του διακόνου, κύριε Αγιορείτη :-) , εξελίσσεται σε δύο φάσεις και είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς και τις δύο. Η πρώτη είναι στο τέλος του όρθρου, όπου ο μέλλων χειροτονηθήναι προχειρίζεται υποδιάκονος. Η δεύτερη και ουσιαστική είναι προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, μετά τον καθαγιασμό των τιμίων δώρων.

Δεν μπορώ με ακρίβεια να προβλέψω τους χρόνους. Ο όρθρος ξεκινάει στις 7 το πρωί. Σίγουρα πριν τις 8 είναι δύσκολο να γίνει η χειροθεσία σε υποδιάκονο. Άρα το 8 είναι σχεδόν ασφαλές όριο. Η χειροτονία νομίζω πως θα γίνει από τις 9 και μετά. Δεν μπορώ να υπολογίσω τους χρόνους γιατί εξαρτώνται πάρα πολύ από τον λειτουργούντα Αρχιερέα. Όσοι θα μου κάνετε την ύψιστη τιμή να παρευρεθείτε, θα χρειαστεί να ξυπνήσετε λίγο νωρίς! :-)

Δημοσίευση σχολίου

 
 
Copyright © Κατ' ἄμφω
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com